SİSTEM DANIŞMANLIĞI

ISO 16949 OTOMOTİV SEKTÖRÜ KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ

 ISO/TS 16949 standardına uygunluğunuzun değerlendirilmesi, hem bu standardın gerekliliklerine karşılamaya hem de müşterilerinizin taleplerine yönelik bağlılığınızı gösterebilmeniz anlamına gelir. Aynı zamanda kurumunuzun kalitesini ve ekonomik performansını arttırmasına yardımcı olur.

 

ISO/TS 16949:2009 standardı (önceki şekliyle ISO/TS 16949:2002), dünyanın lider imalatçıları ve ticari kurumlarından oluşan Uluslararası Otomotiv Görev Gücü (IATF) tarafından geliştirilmiş olan dünya çapında bir standarttır. Tasarım, geliştirme, üretim ve gerektiğinde otomotivle ilgili ürünlerin montaj ve hizmetine yönelik gereklilikleri belirleyen bir kalite yönetim sistemidir (QMS).

 

ISO/TS 16949, AVSQ (İtalya), EAQF (Fransa), VDA6 (Almanya) ve QS-9000 (ABD) gibi çeşitli bölgesel ve ulusal otomotiv standartları ile ISO 9001in kalite yönetim prensiplerini tek bir standart altında toplar.

 

Otomotiv endüstrisi Kalite Yönetim Sistemi (QMS), otomotiv veya yedek parçalarının imalatını gerçekleştirdiğiniz her yerde, kurumunuzun dünya çapındaki sahalarına uygulanabilir. ISO/TS 16949 standardı, imalatı, ana ürünlerin , yedek parçalarının, montaj işlemi ,kaynaklama ve boyamanın yapılışı veya fabrikasyonu olarak tanımlar. Binek Arabaları, Hafif Ticari Araçlar, Ağır Kamyonlar, Otobüsler, Motosikletler otomotiv kapsamına girerken, Endüstriyel, Tarımsal ve Yollarda Kullanılması Yasak Olan Araçlar (Maden, Ormancılık, İnşaat) bu kapsamın dışında kalmaktadır.

 

Uzmanlarımız tarafından ISO/TS 16949 standardı uyarınca yürütülen bir tetkik, sunacağınız tekliflerde kurumunuzun güvenilirliğini arttırır. Tetkik aynı zamanda üretim varyasyonlarının azaltılmasına ve imalat etkinliğinin, dolayısıyla karlılığın arttırılmasına da yardımcı olur.


Yazdır



Bilgi Bankası